Nimic nou. “Trebuie” nu apare doar intextele despre educatie. Este un cuvant care a intrat in vocabularul (obligatoriu al) politicienilor demult, inainte de ’89. Dupa ’89 este folosit copios indeosebi in campaniile electrorale. Putini politicieni spun “voi face” sau “ma voi lupta sa”. Cu “trebuie” esti la adapost – poti prezenta viziuni pozitive asupra temelor de interes general, fara sa te angajezi sa faci ceva anume. Pentru unii, e suficient si acest “trebuie” nu va disparea decat atunci cand nu va mai impresiona majoritatea electoratului.
Fara cresterea nivelului de intelegere si de implicare in viata publica a electoratului roman, nu vom putea sa asanam viata politica romanesca. Nu putem lasa tot greul pe umerii DNA.
Si-mi aduc aminte de o declaratie recenta a domnului Ion Iliescu, care-si certa coechipierii ca nu sunt iubiti de intelectuali. Uitandu-ma la “intelectualii” din varful PSD (sau din varful partidelor importante ale Romaniei), nu-mi dau seama cum ar putea sa-i accepte intelectualii. Bineinteles, domnul Iliescu nu spunea ca intelectualii ar trebui sa conduca PSD, ci le reprosa pesedistilor ca nu s-au aratat pe la festivalul George Enescu.
↧
De către: Decebal
↧